Nieuws

kleine logo-zonder-tekst

18 Maart 2017

Het online magazine voor bewuste ouders ‘De leukste kinderen’ zal vanaf 15 Maart 2017 mijn blogs plaatsen. Een magazine vol artikelen en informatie over het hoogsensitieve kind en het beelddenkende kind. Ook op Facebook zullen mijn blogs  wekelijks te vinden zijn op de leukste kinderen. Met meer dan 10.000 volgers op Facebook hoop ik nog meer bekendheid te kunnen geven aan het visueel ingesteld kind.

 

kleine logo-zonder-tekst

28 Juni 2016

Wat een bijzondere ervaring om samen met mijn zoon in groep 7 van OBS ‘De Bonte Tol’ een workshop te geven over beelddenken ter afsluiting van het IPC project ‘Brainwave’.

Beelddenken: een andere manier van leren en denken is ruimschoots aan bod gekomen.

Door veel interactieve testjes (o.a. kleur/woord en achterstevoren lezen) beseften de kinderen dat het toch wel heel bijzonder is om visueel ingesteld te zijn. De meeste indruk maakte toch wel een één minuut durend filmpje waarin beelden elkaar héél snel opvolgden. (Een Beelddenker denkt in 32 beelden per seconde. Ca. 2.000 plaatjes per minuut. In plaats van twee woorden per seconde.)

Uiteraard ontbrak Braingym ook niet, met mijn zoon als instructeur…..

De vele vragen die volgend heeft mijn zoon heel goed kunnen beantwoorden.

Bedankt OBS ‘De Bonte Tol’ voor de ruimte en het veilige gevoel dat jullie ‘anders’ lerende kinderen geven!

 

kleine logo-zonder-tekst

18 Juni 2016

En daar stond ik dan achter en voor mijn kraampje met informatie over het visueel ingesteld kind (beelddenkers) op het wijkfeest Pijnacker-Zuid. Een leuke ervaring met interessante gesprekken.

IMG_1179 (2).JPG

IMG_1180.JPG

 

kleine logo-zonder-tekst

19 Mei 2016

Mijn nieuwe logo. Ben er zeer blij mee.

logo met tekst

cropped-cropped-cropped-kindinbeeld4.jpg

05 Januari 2016

Wat een mooie ervaring vanmiddag op de OBS ‘De Bonte Tol’ in Pijnacker. Heb mijn eerste presentatie over beelddenken en de ‘Ik leer anders’ methode gegeven. Wat een interactie met de leerkrachten en wat staan ze open voor het anders lerende kind. Had drie kwartier, wat uiteraard te kort was. Veel vragen nog onbeantwoord. Er komt een vervolg sessie met specifieke vragen van de leerkrachten.
Wilt u als leerkracht ook meer weten over beelddenken, Weten wat de verschillende karakter eigenschappen tussen taaldenkers en beelddenkers zijn, hoe een beelddenker denkt en de lesstof tot zich neemt, voorbeelden uit de praktijk waarin u als leerkracht de beelddenker zou kunnen herkennen en uitleg over de Ik leer Anders methode?
U kunt altijd mailen voor een presentatie op maat: kindinbeeld@yahoo.com
(hoe eerder een beelddenker herkent wordt, hoe beter de leerling zich op het reguliere onderwijs kan handhaven.)

 

 

cropped-cropped-cropped-kindinbeeld4.jpg Mijn brochure van Mijn kind in beeld is een feit! Ben ontzettend trots op het eindresultaat.
Op 5 januari zal ik op de openbare basisschool De Bonte Tol (www.debontetol.nl) mijn eerste presentatie geven over visueel ingestelde kinderen (beelddenkers) versus het onderwijs dat heel erg auditief (gehoor/luisteren) gegeven wordt. Voor veel beelddenkers levert dit problemen op om de lesstof goed op te slaan. Dit kan met de ‘Ik leer anders’ methode opgevangen worden.

Denkt u dat uw kind een beelddenker is? Ik kan uw kind coachen volgens de ‘ik leer anders methode’.

Wilt u als leerkracht meer informatie over beelddenken?

In mijn presentatie geef ik duidelijke en praktische informatie over beelddenken. Verder heb ik vele praktijk voorbeelden, die elke leerkracht zal kunnen herkennen. Ook geef ik uitleg over de ‘Ik leer anders’ methode.

Door coachen van beelddenkers, adviseren aan ouders van beelddenkers en informeren op basisscholen wil ik deze partijen dichter bij elkaar brengen (bruggen bouwen) waardoor anders lerende kinderen (beelddenkers) zich kunnen handhaven op het reguliere onderwijs.

Mail mij op: kindinbeeld@yahoo.com