Aimee Pijl

 

 Nancy Jaspers Fotografie _DSC3550 (2)

Creativiteit, balans, wijsheid, rust, betrokkenheid, bijdrage leveren aan samenleving, nieuwe ervaringen opdoen, partijen bij elkaar brengen, zorgzaam.

Aimee in het kort (persoonlijke achtergrond)

In 2012 kwamen we er per toeval achter dat ons kind wel eens een beelddenker kon zijn. Een nieuwe wereld ging voor ons open en veel puzzelstukjes vielen op hun plek.

Ik voelde me in het begin best eenzaam op mijn zoektocht naar informatie en begrip van anderen over beelddenkers. Gelukkig vond ik een luisterend oor op school. Er was zelfs een juf die de opleiding gecertificeerd coach voor de leermethode ‘Ik leer anders’ gevolgd had. Met de inzicht van juf en het werkboekje ‘Ik leer anders geschreven door Agnes Oosterveen-Hess kregen we ons vrolijke kind weer terug.

Ik heb de afgelopen tijd geleerd om niet meer alles in mijn eigen tempo te willen doen, maar om deze aan te passen aan mijn kind. Ik heb geleerd om open te staan voor de gedachten van mijn kind. Toch komt het nog vaak voor dat mijn kind en ik niet naast elkaar staan, maar tegenover elkaar. Het is elke dag weer een uitdaging om mijn geduld te bewaren.

We hebben al een lastige weg met veel obstakels overwonnen. Op de weg voor ons zullen we ook veel hindernissen tegenkomen. Samen met mijn man en kind zullen we het pad vereffenen.

 

handzandLaat negatieve, angstige gevoelens los. Hoe losser het zand in jouw hand, hoe meer je dit kunt loslaten: Je hebt je gevoelens in de hand. Hoe strakker je het zand in jouw hand vastknijpt, hoe minder grip je op jouw gevoelens hebt!

handtijdAlles stap voor stap, niet te veel stappen vooruit denken. Je hebt alle tijd. En als het even niet zo voelt? Dan schenk ik jou een handje tijd!

curacaotijdZeven jaar heb ik op Curaçao gewoond. Een periode in mijn leven die erg belangrijk is geweest voor mijn ontwikkeling. Curaçao staat (voor mij) symbool voor VRIJHEID: vrij in mijn hoofd, meer vrije tijd, me vrij voelen om te doen wat IK wil!

Mijn persoonlijke missie

Door over mijn ervaringen van beelddenken te schrijven op deze website inspireer ik mezelf en anderen. Ik wil ouders van beelddenkers een hart onder de riem steken en ze laten weten dat ze er niet alleen voor staan. 

 

‘VOLG JE HART, WANT DAT KLOPT…’