Over mijn kind in beeld

‘Als een kind niet leert zoals wij lesgeven, moeten we gaan lesgeven zoals het kind leert.

 brug 

Mijn professionele missie:

Door  coachen  van beelddenkers, adviseren aan ouders van beelddenkers en informeren op basisscholen wil ik deze partijen dichter bij elkaar brengen (bruggen bouwen) waardoor anders lerende kinderen (beelddenkers) zich kunnen handhaven op het reguliere Basisonderwijs: ‘Als een kind niet leert zoals wij lesgeven, moeten we gaan lesgeven zoals het kind leert.’

Wat heeft mijn kind in beeld te bieden?

COACHEN van beelddenkers met behulp van het werkboek ’Ík Leer Anders’.

Ik geef beelddenkers de juiste handvaten en kan daarmee beelddenkers inspireren: ‘Een beelddenker is bijzonder en heeft veel talenten (creatief, muzikaal, hoogsensitief en vaak hoogbegaafd).’

ADVISEREN aan ouders van beelddenkers.

Op basis van mijn ervaringen begeleid ik ouders op hun pad die ze samen bewandelen met hun beelddenkende kind. Ik geef ouders advies en tips en begeleid ze om op school gehoord te worden. Het is erg belangrijk dat een beelddenker op de juiste manier de lesstof aangeboden krijgt.

VOORLICHTEN van leerkrachten (Interne Begeleiders/Remedial Teachers).

Door op scholen bijeenkomsten te organiseren creëer ik meer herkenning en erkenning over beelddenken bij leerkrachten. Het is zeer belangrijk dat een beelddenker wordt herkend in een vroeg stadium. In groep 3 en 4 leren kinderen lezen en schrijven. Vaak wordt er gedacht aan dyslexie of dyscalculie . Wanneer een beelddenker door de leerkracht in deze groepen herkend wordt,  zou dit een hele belangrijke stap zijn voor de verdere ontwikkeling van het kind.

 Herkent u uw kind als beelddenker?

Wilt u tips hoe u met uw beelddenkende zoon/dochter om kunt gaan? Wilt u meer weten over de ‘Ik leer anders’ methode? Wilt u dat uw kind weer met plezier naar school gaat en begrepen wordt? Neem dan gerust contact op met kindinbeeld@yahoo.com

Herkent u, als leerkracht, uw leerling(e) als beelddenker?

Als gecertificeerd coach voor de leermethode ‘Ik leer anders’ bied ik aan om, in samenwerking met de leerling(e) en ouders, een plan van aanpak te maken met de ‘Ik Leer Anders Methode’.

Ik kan in samenwerking met school een informatiemiddag/avond organiseren over beelddenken. Op zoek naar tips voor beelddenkende leerlingen?