Hoera! ‘Mijn kind in beeld’ is geboren!

Het is nu negen maanden geleden dat ik begon aan mijn blogs ‘kind in beeld’. Het borrelde in mijn hoofd van de verhalen over mijn beelddenkende zoon. De verhalen moesten eruit. Mijn belangrijkste doel was andere ouders bereiken die zich herkende in mijn verhalen. Ik heb veel reacties mogen ontvangen. Van bekenden, maar ook van onbekende lezers, pabo studenten, leerkrachten en coaches. In de afgelopen negen maanden is er veel gebeurd. Door de vele reacties, door mijn passie voor schrijven en beelddenken kwam het idee om mijn bedrijf ‘Mijn kind in beeld’ op te richten. Ik heb heel veel hulp gehad van Pauline Hoogweg, directeur van Creation Coaching (www.paulinehoogweg.com), die mij handvaten aangereikt heeft om te komen waar ik nu ben. Bianca te Velde van Praktijk Beeldenstorm, Maarten Smit trainer- en beelddenkcoach (www.beelddenker.com), Annemieke Augusteijn (www.mijnsuperkracht.nl) en Praktijk Groeien en bloeien (www.groeienenbloeien.nl) ben ik dankbaar voor het bijna wekelijks delen van mijn blogs. Maarten Smit die al, voordat ik het zelf besefte, wist dat ik een missie had en Annemieke Augusteijn die mij de kans gegeven heeft om mijn blogs voor te dragen op een bijeenkomst van Mijn Superkracht.. Dank jullie wel!

Mijn lieve collega’s bij Travel@TNO die nu harder moeten werken omdat ik voor minder uur op de loonrol kom te staan, maar mij steunen in mijn passie en missie. Ik zal jullie niet teleurstellen.

Mijn man die mij op momenten dat ik het even niet zie zitten er door heen slaat en het allerbelangrijkste mijn bijzondere zoon, die mij de inspiratie gegeven heeft om deze nieuwe weg in te slaan. Ik hou van jullie!

Ik blijf mijn blogs schrijven. Er borrelen nog te veel verhalen in mijn hoofd. Daarnaast ben ik nog lang niet uitgeschreven over alle ups en downs die we in de afgelopen periode hebben meegemaakt.

Ik wens jullie een hele fijne zomer toe!

Aimee

 

GEBOORTE KAARTJE VAN ‘MIJN KIND IN BEELD’ 

 MIJN KIND IN BEELD

Als een kind niet leert zoals wij lesgeven, moeten we gaan lesgeven zoals het kind leert.’

chateau-default

Mijn persoonlijke missie:

Door over mijn ervaringen van beelddenken te schrijven op mijn website www.kind-in-beeld.com inspireer ik mezelf en anderen. ik wil ouders van beelddenkers een hart onder de riem steken en laten weten dat ze er niet alleen voor staan.

Wat inspireert mij?

Beelddenken in het kort

Beelddenkers gebruiken voornamelijk hun rechter hersenhelft: zij blijven in beelden denken. Beelddenkers hebben een grote belevingswereld, gevoel voor ritme, ruimtelijk inzicht, het geheel kunnen overzien, verbeelding, beleving, dagdromen en kleur. De linker hersenhelft kan dan een achterstand gaan vertonen. Dit kan leerproblemen veroorzaken. (zoals niet goed kunnen beredeneren, informatie niet goed in zich op kunnen nemen,  moeite hebben met planning en organisatie, geen of weinig tijdsbesef, details niet zien, moeite met taal en rekenen)

Beelddenkers denken in beelden, terwijl onderwijs in woorden gegeven wordt. Bij elk woord zien Beelddenkers eerst het beeld en dan moet het woord erbij gezocht worden. Dit kost tijd en Beelddenkers lopen al snel achter de feiten aan.

In de klas reageren beelddenkers op onverwachte bewegingen of geluiden. Ze zijn heel snel afgeleid. Oordopjes, koptelefoon die geluid dempt kan helpen.

Beelddenkers zijn erg impulsief. Ze willen altijd DIRECT hun behoefte vervullen.  Straks is nu! Beelddenkers kunnen extreem hyperfocussen op een onderwerp wat hun interesse heeft. Het laat ze niet los.

Beelddenkers denken in 32 beelden per seconde. Circa 2.000 plaatjes per minuut. In plaats van 2 woorden per seconde.

Is uw kind wellicht een beelddenker?

  1. Vindt uw kind het leuk om puzzels te leggen? Kan hij/zij dat zelfs heel goed (legt hij/zij ze ook wel eens ondersteboven met de afbeelding naar beneden?
  2. Is uw kind artistiek?
  3. Speelt uw kind graag met speelgoed waarmee iets gebouwd kan worden, bijvoorbeeld lego?
  4. Vindt uw kind het leuk om te tellen?
  5. Kan uw kind zich dingen, die het gezien heeft, nog jarenlang tot in detail herinneren?
  6. Heeft uw kind een goed gevoel voor richting? Kan het goed de weg vinden?
  7. Kijkt uw kind graag televisie en/of speelt het graag met de spelcomputer?
  8. Haalt uw kind apparaten uit elkaar? En zet het ze ook weer in elkaar?
  9. Is uw kind muzikaal?
  10. Heeft uw kind veel fantasie? Leeft hij/zij in een fantasiewereld?
  11. Wordt uw kind gemakkelijk afgeleid?
  12. Moeten instructies vaak worden herhaald voordat ze worden opgevolgd?
  13. Kan uw kind niet goed stilzitten?
  14. Gaat bij uw kind doen vooraf aan denken?
  15. Is uw kind perfectionistisch, wil hij/zij niet falen en is het gevoelig voor kritiek?
  16. Denkt uw kind bovenmatig zwart/wit?
  17. Wint uw kind graag en is het een slechte verliezer?
  18. Heeft uw kind problemen met het vasthouden van een pen en heeft het een moeilijk leesbaar handschrift?
  19. Heeft uw kind veel gevoel voor humor (woordspelingen)?

Als 10 van bovenstaande vragen met JA beantwoord moeten/kunnen worden, dan is uw  kind hoogstwaarschijnlijk een beelddenker. (bron: www.debeelddenker.nl)

Wekelijks schrijf  ik een blog over mijn kind dat beelddenker is. Verhalen over de dagelijkse perikelen van moeder en zoon die elkaar niet altijd begrijpen, mede door het beelddenken. Een strijd van haar zoon om op school mee te kunnen komen, maar hier erg veel moeite mee heeft omdat de lesstof aangereikt wordt op een manier dat een beelddenker niet bereikt. Een strijd van een moeder om meer begrip en meer bekendheid over beelddenken te krijgen. Een strijd van een moeder om op school de juiste hulp te krijgen.

De vele reacties van ouders die zichzelf en hun kind herkennen in mijn verhalen is voor mij de inspiratie om verder te gaan. Ik hoop namelijk dat ik met mijn ervaring andere kinderen en ouders kan helpen en ondersteunen.

brug

MIJN PROFESSIONELE MISSIE:

Door COACHEN van beelddenkers, ADVISEREN aan ouders van beelddenkers en informeren op basisscholen wil ik deze partijen dichter bij elkaar brengen (bruggen bouwen) waardoor anders lerende kinderen (beelddenkers) zich kunnen handhaven op het reguliere basisonderwijs: ‘Als een kind niet leert zoals wij lesgeven, moeten we gaan lesgeven zoals het kind leert.’

kindinbeeld4 (1)

WAT HEB IK TE BIEDEN?

COACHEN van beelddenkers met behulp van het werkboek ’Ík Leer Anders’.

Ik geef beelddenkers de juiste handvaten en kan daarmee beelddenkers inspireren: ‘Een beelddenker is bijzonder en heeft veel talenten (creatief, muzikaal, gevoelig).’

ADVISEREN aan ouders van beelddenkers.

Op basis van mijn ervaringen begeleid ik ouders op hun pad die ze samen bewandelen met hun beelddenkende kind. Ik geef ouders advies en tips en begeleid ze om op school gehoord te worden. Het is erg belangrijk dat een beelddenker op de juiste manier de lesstof aangeboden krijgt. Juist door mijn ervaringen kan ik de juiste persoon zijn om als deskundige op te treden.

VOORLICHTEN van leerkrachten (Interne Begeleiders/Remedial Teachers).

Door op scholen bijeenkomsten te organiseren, met als uitgangspunt mijn blogs, die de realiteit beschrijven over de onmacht van een beelddenker, creëer ik meer herkenning en erkenning over beelddenken bij leerkrachten. Het is zeer belangrijk dat een beelddenker wordt herkend in een vroeg stadium. In groep 3 en 4 leren kinderen lezen en schrijven. Vaak wordt er gedacht aan dyslexie of dyscalculie . Wanneer een beelddenker door de leerkracht in deze groepen herkend wordt,  zou dit een hele belangrijke stap zijn voor de verdere ontwikkeling van het kind.

Herkent u uw kind als beelddenker?

Wilt u tips hoe u met uw beelddenkende zoon/dochter om kunt gaan? Wilt u meer weten over de ‘Ik leer anders-methode’? Wilt u dat uw kind weer met plezier naar school gaat en begrepen wordt? Neem dan gerust contact op met Mijn kind in beeld.

Herkent u, als leerkracht, uw leerling(e) als beelddenker?

Als beelddenkcoach bied ik aan om, in samenwerking met de leerling(e) en ouders, een plan van aanpak te maken met de ‘Ik Leer Anders-Methode’.

Ik kan in samenwerking met school een informatiemiddag/avond organiseren over beelddenken met mijn blogs als uitgangspunt.

 

Aimee in het kort

aimee  Creativiteit, balans, wijsheid, rust, betrokkenheid, bijdrage leveren aan samenleving, nieuwe ervaringen opdoen, partijen bij elkaar brengen, zorgzaam.

handzand  Laat negatieve, angstige gevoelens los. Hoe losser het zand in jouw hand, hoe meer je dit kunt loslaten: Je hebt je gevoelens in de hand. Hoe strakker je het zand in jouw hand vastknijpt, hoe minder grip je op jouw gevoelens hebt!

handtijd Alles stap voor stap, niet te veel stappen vooruit denken. Je hebt alle tijd. En als het even niet zo voelt? Dan schenk ik jou een handje tijd!

curacaotijd Curaçao staat (voor mij) symbool voor VRIJHEID: vrij in mijn hoofd, meer vrije tijd, me vrij voelen om te doen wat IK wil!

‘VOLG JE HART, WANT DAT KlOPT…’

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s